LABİRENTTEN ÇIKIŞ

Tüm Organizasyonlar

KATEGORİ
ASEMBLE ORGANİZASYONLARI
ETKİNLİK HAKKINDA

LABİRENTTEN ÇIKIŞ YOLU
III. DÜŞ+ZAMAN=GERÇEK KONFERANSINDA…

Asemble Düş+Zaman=Gerçek konferanslar serisinin devamı ,“Time to Labyrinth Exit” 2 Şubat 2009 tarihinde İstanbul Conrad Otel’de gerçekleşti.

ABD’de gelmiş geçmiş en yüksek tazminat davasını kazanan, Julia Robert’ın hayat hikayesini filme alan senaryo kapsamında Oscar Ödülü kazandığı Erin Brockovich, Uzay Yolu ve Alacakaranlık Kuşağı’nın senaristi David Gerrold, dünyanın en önemli 3 bilimkurgu ödülüne layık görülen 7 kişiden biri olan Robert Sawyer ve metafiziği iş hayatı ile buluşturan Vernon Frost Türkiye’ye geldi… Asemble’ın her yıl düzenlediği ve bu yıl Ata Yatırım ve Aras Cargo sponsorluğunda “Time to Labyrinth Exit” temasıyla üçüncü kez gerçekleşen “Düş+Zaman=Gerçek Konferansı”, güçlü konuşmacılarının yanı sıra, Ikarus Dans gösterisi , Gamze Saraçoğlu defilesi ve 10.000 kişinin oylaması ile “Türkiye’nin Önünü Açan ve Düşleri Gerçek Yapanlar”a da özel ödüller verdi.

Açılış konuşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Onursal Başkanı Oğuz Satıcı’nın gerçekleştirdiği, krizlere ve iş dünyasında yaşanılan sorunlara farklı bir bakış açısıyla yaklaşan konferansta, çözümler ve fırsatlar için, “yukarıdan bakma sanatı” ele alındı. Konferansın konsepti ise Yunan mitolojisindeki Icarus’un hikayesinden yola çıkılarak oluşturuldu.
BROCKOVICH İLK KEZ TÜRKİYE’DE
Konferansın en dikkat çeken konuşmacılarından biri olan, kazandığı 333 milyon dolarlık tazminat davasıyla ABD’de bir rekor kıran Erin Brockovich, konuşmasında kendi hayatından yola çıkarak “düşleyerek başarmanın” sırrını anlattı. Brockovich’in hayatı 2000 yılında “Erin Brockovich (Tatlı Bela) adıyla Universal Studios tarafından filme alınmış ve başroldeki oyuncu Julia Roberts ‘En İyi Kadın Oyuncu’ Oscar’ını kazanmıştı.
Dünyaca ünlü Uzay Yolu (Startrek) ve Alacakaranlık Kuşağı (Twilight Zone) TV dizilerinin senaristi David Gerold da, bu konferans için ilk kez Türkiye’deydi. Henüz üniversite öğrencisiyken kaleme aldığı Startrek senaryosunun filme alınması ile hayatı değişen ve bir anda tüm dünyada tanınan Gerold, dizi senaryolarının yanı sıra birçok önemli romana imza attı. Son olarak, yalnız bir ebeveyn olarak oğlunu evlat edinmesi sırasında yaşadığı deneyimleri aktardığı son kitabı, “Martian Child (Merhaba Dünyalı)” adıyla, John Cusack’ın başrol aldığı film ile beyazperdeye uyarlandı. Gerold, konferansta, bir senarist gözüyle geleceğe bakarken, “sıradışı olanın peşinden gitmenin“ yollarını da anlattı.

Kodak, Motorola, Computer Associates gibi uluslararası şirketlere danışmanlık yapan, dünyanın en önemli 3 bilimkurgu ödülüne layık görülen 7 kişiden biri olan Robert Sawyer ise konferansta iş dünyası ve gelecek için, “bilimsel-kurgu” bir yaklaşım getirdi. 17 adet bestseller kitabı bulunan Sawyer, konuşmasında, kurumların gelecek şoku yaşamaması için, telekomünikasyon, yeni medya, nanoteknoloji, bioteknoloji, klonlama, kök hücre araştırmaları ve yapay zeka gibi karmaşık konuların, bugün ve gelecekte iş dünyasına etkilerini yorumladı.

Deneyimli bir metafizikçi ve kurumsal performans çözümlerinde uzman olan Vernon Frost’un, daha iyi karalar almak için içgüdüsel bilgeliği ortaya çıkarmak konulu bir sunum gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ BİR KONFERANSA ÖZEL DANS GÖSTERİSİ
Konferansın temasının esin kaynağı olan Antik Yunan Mitolojinde Kral Minos için inşa edilen labirentin yaratıcısı Deadalus’un ve oğlu Icarus’un labirentten kaçış öyküsü, etkileyici bir koreografi ile bir gösteriye dönüştü. Özel olarak hazırlanan “Ikarus Dans Gösterisi”, konferans temasını sanat ile buluşturdu.